آینده نا معلوم مسکن بدلیل کمبود تولید
براساس گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در اسفندماه سال ۱۴۰۲ که توسط اداره بررسیها وسیاست های اقتصادی بانک مرکزی منتشر شده، بازار مسکن دچار رکود تورمی رو به افزایش است. بر اساس این گزارش، در اسفندماه سال ۱۴۰۲، تعداد آپارتمانهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به ۶.۲ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل از آن به ترتیب ۰.۱ و ۴.۶ درصد کاهش نشان میدهد. همچنین در این ماه، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۸۱.۴ میلیون تومان بود که که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل از آن به ترتیب ۳.۸ و ۲۴.۸ درصد افزایش نشان میدهد.
بازار مسکن را رکود فراگیر شده است
ایرج رهبر، رییس کانون سراسری انبوهسازان مسکن درباره وضعیت بازار مسکن در سال ۱۴۰۳ گفت: بازار مسکن در حال حاضر در حالت رکود است و خیلی خرید و فروش و معامله انجام نمیشود.
وی افزود: البته ممکن است که امسال خرید و فروش تا حدی از رکود خارج شود که در این حالت، این احتمال وجود دارد که یک مقداری افزایش قیمت داشته باشیم. به نظر من تغییری در بازار مسکن حاصل نمیشود، چون تولید آنچنانی نخواهند داشت و در حدی است که الان انبوهسازان ما میسازند.
وی تاکید کرد: به اعتقاد من این اتفاق در کاهش قیمت مسکن اثری ندارد، چون ما کمبود مسکن خیلی زیاد داریم و فاصله عرضه و تقاضا زیاد است.
ترکش دلار ۶۰ هزار تومانی، بازار مسکن را فلج کرد
کیانوش گودرزی، رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به وضعیت بازار مسکن و اجاره در سال گذشته، اظهار داشت: بازار اجاره تا سال ۱۴۰۲ با شرایط سختی مواجه شد.
وی درباره قیمت مسکن نیز گفت: در اسفندماه معمولا افزایش قیمت نداشتیم، اما تا چند وقت پیش ما مصاحبه میکردیم که فروشنده هست و حتی فروشنده حاضر است با توجه به رکود بازار، قیمت را پایینتر از حد عرف منطقه بفروشد، ولی یکدفعه دلار وقتی از ۵۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان کشیده شد، همان فروشندهها دست نگه داشتند و دیگر فروشنده نبودند و صبر کردند تا ببینند در سال آینده چه اتفاقی میافتد.
وی همچنین اشاره کرد: نکته اینجاست که الان با سامانه خودنویسی که راه افتاده، دیگر رصد و نظارت و کنترلی در سطح جامعه باقی نمیماند. یعنی متعاملین، چه مستاجر و چه موجر، خودشان با هر افزایش قیمتی میتوانند قرارداد بنویسند. در واقع دولت با سامانهای که ایجاد کرده، نظارت و کنترل از دست دولت خارج خواهد شد.
کوچک متراژها در منطقه ۱، خریدار ندارند!
توجه داشته باشید که در طی یک سال گذشته که بازار مسکن را رکود زیاد همراه بوده، همواره رشد منفی قیمت داشته است. این روند، فقط در زمستان سال گذشته اندکی تغییر پیدا کرد و رونق مختصری به بازار ملک و مسکن داد. در خرداد امسال، تورم نقطه به نقطه مسکن تهران به ۹.۷ درصد رسیده که در قیاس با ۷ سال گذشته، کمترین تورم به حساب می آید. کاهش سرعت افزایش قیمت ها در خرداد امسال به تغییرات سیاسی ناگهانی در کشور مربوط می شود. بیشتر معامله کنندگان برای مشخص شدن وضعیت اقتصادی کشور، دست نگه داشته و منتظرند تا سیاست های دولت جدید مشخص شود.
بررسی مسیر تورم نقطه به نقطه مسکن تهران از اردیبهشت پارسال تا به امروز نشان می دهد که با وجود رشد قیمت ها، سرعت این رشد کمتر شده است. این در حالیست که از سال ۱۳۹۶ تا به امروز، هیچوقت چنین وضعیتی در بازار مسکن نداشتیم و سرعت رشد قیمت ها همیشه افزایشی بوده است. و به این دلیل تورمی متراژهای کوچک در مناطق گران قیمت خریدار چندانی ندارند.
دیدگاهی ثبت نشده!!!